A Starbucks elkezdte a környezetbarát poharak tesztelését

Written by on 2020. 03. 11

A Starbucks néhány üzletében már megkezdte az olyan környezetbarát poharak tesztelését, amelyek bélése biológiailag lebontható. 12 prototípust próbáltak ki, hogy megtalálják a tökéletes poharat. Bevonata megújuló anyagból készül, amelyet megolvasztanak és kartonba öntenek, mielőtt felhasználnák az új poharakhoz – írja a Wall Street Journal.

A Starbucks azt állítja, hogy a vásárlók semmiféle szembetűnő eltérést nem fognak tapasztalni a jelenlegi poharakhoz képest. A prototípus pohár újrahasznosítható és komposztálható, ezzel lehetővé téve a Starbucks számára, hogy elrugaszkodjon a poharakhoz tapadó műanyag pohárbetétektől, amelyek bár a szivárgást megakadályozzák, az újrahasznosítást megnehezítik.

A Starbucks visszajelzéseket fog kérni a baristáktól és az vásárlóktól azzal kapcsolatban, hogy az új prototípusok szivárognak-e és forrón tartják-e a kávét.

Az új pohár kitalálásához hozzátartozott a Starbucks NextGen Cup Challenge tervezési verseny, amely magában foglalt egy hat hónapos megmérettetést. A verseny során több száz ötlet született. 2019 márciusában a Starbucks bejelentette, hogy elkezdik tesztelni a különböző pohárötleteteket üzleteikben. Jelenleg folytatódnak a tesztek, melynek központjában a nyertes poharak újrahasznosíthatósága áll.

A Starbucks azonban vegyes eredményeket mutat fel a fenntarthatósági céljainak elérésében.  A 2008-as célkitűzést, amely szerint 2015-re az italok 25%-át újrahasznosítható poharakban fogják kiszolgálni, végül visszavonták, így 2018-ra a Starbucks italok kevesebb, mint 2%-át szolgálták csak fel újrahasznosítható poharakban.

Ez év elején a Starbucks bejelentette, hogy az elkövetkező évtizedben a felére csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását és a hulladékmennyiséget. De a vállalat jelenlegi fő célja, hogy 2022-re csak újrahasznosítható és komposztálható poharaik legyenek.

Forrás


Continue reading

90.9 Jazzy

Jazzy Rádió