A Széna tér megújulásáról beszélgetünk Őrsi Gergellyel a Happy Hoursben

Written by on 2021. 10. 28

A Főváros által biztosított forrásból, a II. kerület kivitelezésében újulhat meg a Széna tér, így hamarosan rendezik az elbontott VOLÁN buszpályaudvar helyét és környezetét.

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere szerint úgy tervezik a felújítást, hogy sok zöld terület legyen, ugyanakkor átjárható maradjon, mert a legtöbben csak átközlekednek a Széna téren. Nem csak a fa és a cserje lesz több a Széna téren, de egy emlékparkot is létrehoznának.

Megépül az „Emlékek útvesztője” installáció, mely a burkolati felületbe elhelyezett vers idézetekkel segíti a történelmi események felidézést. Az egykori városfal szintén burkolatban elhelyezett installációként jelenik majd meg, egy közeli tűzfalon pedig egy nagyfelületű művészeti alkotás idézi majd meg az ’56-os eseményeket interaktív formában. A  koncepció szerint az ’56-os eseményeknek vízjátékkal is emléket állítanak.

A Széna tér megújításának első lépése volt, hogy szombaton a főpolgármesterrel közösen elhelyeztek egy időkapszulát az emlékezők üzeneteivel és idézetekkel. 

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: mel.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió