A Tesla Cybertruck negyedmilliónyi előrendelése, kevesebb, mint egy hét alatt

Written by on 2019. 12. 03

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk, egy újabb előrendelési adattal örvendeztetett meg minket a twitteren, amelyben tudatta, hogy a Cybertruck-ra leadott foglalások száma túllépte a 250 ezret.

Az új adat kevesebb mint egy héttel a gépkocsi leleplezését követően érkezett. Ez a szám nemcsak azért hatalmas, mert mindössze egy hétnyi értékesítést tükröz, de úgy tűnik, hogy a foglalások egyenletes üzemben, folyamatosan érkeznek.A Teslához 41 ezer foglalás érkezett 23 óra alatt, szombaton és vasárnap. Ez az új adat a Musk általi legutóbbi adatfrissítéshez képest eltelt 49 óra alatt 50 ezres emelkedést jelent.

Az 50 ezer foglalás a potenciális bevétel szempontjából minimum 2 milliárd dollárt érhet – amennyiben mindenki meg is rendeli a lefoglalt autókat, még akkor is, ha csak az alapmodell árával számolunk. Ami nem pont így fog történni, lesznek nem végigvitt rendelések, illetve, lesz, aki magasabb felszereltségű modellt választ majd.

Ez, a várakozásoknak megfelelően, a rendelések beérkezésének lassulását mutatja, de a lényeg az, hogy a még meg sem jelent terepjáróért rengetegen állnak sorba, több nap elteltével is. Általában, főleg ilyen alacsony, 100 dolláros belépési küszöbnél, azt várhatnánk, hogy a rendelések az időszak legelején érkeznek inkább.

Az Electrek tudósítása

Meglehet, ez az „egyenletesség” a terepjáró „ellentmondásos” más szóval furcsa megjelenésének az eredménye.  Valószínű, hogy az ügyfelek bizonytalanok voltak, amikor először meglátták az autót, de aztán megkedvelték a dizájnt, amint megismerték a terepjáró kinézete mögött megbúvó tulajdonságokat.

Számos ilyen funkció és magyarázat nem jelent meg a csütörtöki bemutatóban. A Tesla nem kommunikálta valami jól, hogy miért is néz ki úgy az autó, ahogy kinéz.  Jó lett volna hallani az edzett acél sajtolásának nehézségeiről, vagy a kockaforma ellenére működő aerodinamikáról, esetleg a kemping kiszerelésről, a különböző színekről, a lehetséges naptetőről, és bármi másról, amit a kocsi tudhat.

Végül is, a terepjáró megjelenési dátuma még arrébb van, és a Teslának az elkövetkező években folyamatosan csepegtetnie kell a híreket a közönség felé. Különösen azért, mert a közeljövőben nem várhatóak új termék bejelentések.

forrás: Tesla Cybertruck


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió