A Tok-tok, avagy hogy pattog a kocka? című komédiát a Belvárosi Színházban láthatjuk

Written by on 2022. 11. 02

A darabot novemberben háromszor is műsorra tűzik, először szombaton és vasárnap  játsszák.

Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott. Laurent Baffie színdarabja már két megfilmesítésen is túl van, az elsőt maga az író rendezte még 2008-ban, majd készült egy spanyol verzió is néhány évvel ezelőtt.

Vegyünk egy csapatnyi ismeretlen embert, tegyük őket egy szobába – esetünkben egy világhírű pszichiáter előszobájába –, és csukjuk rájuk az ajtót. Előbb-utóbb ki fog derülni, hogy mindegyiküknek megvan a maga szórakoztató heppje!

Hőseink makacsul ragaszkodnak mentőöveikhez, melyekkel felszínen tudnak maradni a mindennapokban, és amíg várakoznak, egyik mentőöv kerül elő a másik után. Valódi akrobatika, amivel egymás mentőöveit bravúrosan kerülgetve és elkapkodva megpróbálnak igazi csapattá válni. A tét nem kicsi: megtalálják-e a játékszabályt, amellyel együtt és külön-külön is győzhetnek?

Az összezárt csapatban László Lili fitneszedzőt, Rohonyi Barnabás pedig műszaki rajzolót alakít. Hogy még színesebb legyen a paletta, velük van egy taxisofőr (Schruff Milán), egy papagájtenyésztő (Pataki Ferenc), egy laborasszisztens (Ullmann Mónika) és egy igazi szentfazék is (Járó Zsuzsa)

A szöveget Zöldi Gergely fordította, az előadást Paczolay Béla rendezi.

 

A Happy Hours vendége:  Pataki Ferenc színművész

Adásban: 2022.11.02.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió