A trianoni csata – az Átrium új bemutatója szombat este lesz!

Written by on 2022. 03. 07

Sírás és vigadás, vita és muzsika, sérelmek és fájdalmak, határon innen és minden határon túl – szombaton kerül bemutatásra az Átrium és a Kosztolányi Dezső Színház közös előadása, A trianoni csata Alföldi Róbert és Péterfy Bori szereplésével.

Az Átrium ezúttal a határon túli színjátszás egyik legprogresszívebb társulatával, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházzal közösen készül bemutatójára. Az ötfős szabadkai társulathoz három színész csatlakozott az Átrium csapatából – Alföldi Róbert, Kovács Máté és Péterfy Bori –, azzal a szándékkal, hogy két nézőpont ütközzön a színpadon: mi történt száz év alatt a határon innen és túl velünk, magyarokkal együtt és külön külön.

A rendező a szabadkai társulat vezetője, Urbán András, aki dolgozott már korábban is az Átriumban, a Mefisztó című produkció rendezőjeként, ami Alföldi Róbert főszereplésével azóta is sikerrel van műsoron. Most nem egy megírt irodalmi mű, hanem a színészek személyes történetei, improvizációk és tematikus jelenetek által készül a végleges darab, amihez a trianoni szerződés századik évfordulója szolgáltatta az apropót.

A kor és a téma jellegzetes zenei műfajaiban Szerda Árpád készített dalokat az előadáshoz, amelyet háromtagú zenekar élőben játszik a produkcióban. Az operettből, a szerb turbofolkból és az irredenta zenei hagyományokból is merít az előadás zenei világa.

Az előadás kulisszái mögé kalauzol minket Péterfy Bori, a Happy Hours hétfői vendége!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter

Részletek, kép: atrium.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió