A világ legidősebb férfija

Written by on 2020. 03. 04

Bob Weighton az angliai Hampshire megyében él és a maga 111 évével kétséget kizáróan ő jelenleg a legidősebb férfi a világon.

A japán rekordtartó, Chitetsu Watanabe vasárnap sajnálatos módon elhunyt néhány nappal azután, hogy megkapta Guiness World Records tanúsítványát. Ő 112 éves volt.

Nem igazán érzem magam elégedettnek, mert ez azt jelenti, hogy valaki meghalt”

– így nyilatkozott az 1908. március 29-én született Bob Weighton a jövőbeli kinevezéséről. A férfinak 1 hónapon belül már a 112-es szám fog világítani a tortáján.

Azt mondja, elfogadja ezt a tényt, ez nem valami, amit valaha is akart, amiért dolgozott. A férfi túlélt 2 világháborút, életében 5 uralkodója és 22 miniszterelnöke volt az országnak.

Mr. Weighton mérnökként dolgozott, élt Japánban, Tajvanon és Kanadában is, most egy altoni gondozási komplexumban él. 1937-ben elvette feleségül Agnest, két fia, egy lánya, 10 unokája és 25 ükunokája van.

Nagyon sokan kérdezik tőle, hogy mi a hosszú élet titka. Mr. Weighton azt mondja, nagyon sajnálja, de semmiféle trükkel nem tud szolgálni, átlagos emberként élte életét.

Semmit nem tettem annak érdekében, hogy kiérdemeljem, vagy elérjem ezt a kort. Csak egy vagyok a szerencsések közül”

– mondta a világ legidősebb férfija.

Forrás

 

 


Continue reading

90.9 Jazzy

Jazzy Rádió