A Womax 2020-ban Budapesten lesz

Written by on 2019. 10. 19

Öt év után jövőre ismét Budapest ad otthont a világzenei expónak. A Womexet (World Music Expót) 2020-ban a 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál részeként szervezik meg a magyar fővárosban.

A kelet-európai térség legnagyobb világzenei eseménye, az október elején immár negyedszer megrendezett Budapest Ritmo fesztivál sikerének is köszönhető, hogy a Womex 1994 óta íródó történetében 1995 után jövőre másodszor is Budapest lesz a Womex házigazdája.

A Womex nemcsak a világ legfontosabb világzenei összejövetele, amelyet évente rendeznek meg Európa valamelyik kulturális központjában: egyszerre vásár, világzenei showcase fesztivál és konferencia, amely a népzene és világzene területéről minden fontosabb szereplőt összegyűjt a világ mintegy száz országából. Kiadók, koncert- és fesztiválszervezők és előadók nagyszabású nemzetközi találkozása ez, amely középpontjában a különböző nemzetek zenei kultúrájának megismertetése áll.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében múlt hét végén zárult Budapest Ritmón egyebek mellett zöld-foki szigeteki, portugál, etióp, ecuadori, perui, szerb, francia, albán, olasz és természetesen magyar előadók léptek fel nagy sikerrel az Akvárium Klubban, a díszvendég pedig Lengyelország volt.

Førdefestivalen Hilde Björkum

A Budapesti Ritmo Díjat idén Hilde Björkum vehette át, aki 29 éve vezeti Skandinávia legnagyobb világzenei rendezvényét, a Förde Traditional and World Music Festivalt. Björkum mintegy húsz magyar együttest mutatott be Norvégiában, köztük a Muzsikást, Lajkó Félixet és a Cimbalibandet.

forrás MTI

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió