Ahol az álmok valóra válnak: felépülhet a Mikes Lélekközpont a XI. kerületben

Written by on 2021. 12. 08

Ami az átlagembernek csupán egy elhanyagolt telek, az a Nem Adom Fel Alapítvány ügyfeleinek az álmok netovábbja. A Mikes Kelemen utca 12. szám alatt fogyatékkal élőknek épülhet közösségi apartmanház.

A sérült emberek általában szüleikkel vagy szociális otthonban élnek, számukra szinte elérhetetlen a saját ingatlan, az önállóság. Ebben hozna változást az alapítvány által menedzselt Mikes Lélekközpont Őrmezőn.

Budapesten és szűkebb agglomerációjában a fogyatékossággal élő fiatalok számára jelenleg nagyon kevés az olyan lehetőség, ahol önálló, teljes életet élhetnek. A Nem Adom Fel Alapítvány már évek óta szeretne ebben segítséget nyújtani és megvalósítani egy 10-12 fiatalt befogadó, a lehető legnagyobb önállóságot biztosító házat.

Az események szerencsés alakulásának köszönhetően a Mikes Lélekközpont a figyelem középpontjába került és ezzel együtt számos új támogató állt a misszió mellé. Köztük Magyarország legnagyobb tégla és tetőcserépgyártó vállalata, egy tervezőiroda – aki vállalta a tervezési és engedélyeztetési munkák lebonyolítását – , egy biztonságtechnikával foglalkozó cég, valamint egy belsőépítész – asztalos is.

A tervezett Mikes Lélekközpont különlegessége, hogy itt mindenki számára saját külön kis apartman-rész kerülne kialakításra, szobával és fürdőszobával, valamint egy közösségi tér konyhával, étkezővel, ahol a lakók kedvük szerint közösen is eltölthetik szabadidejüket, de igény szerint elvonulhatnak saját lakrészükbe. A központban éjjel-nappal lenne segítő személyzet is, hogy a lakók biztonságát garantálják.

Természetesen még sok munka – és pénz  – is kell a megvalósításhoz, ezért minden adományt köszönettel fogadnak. A Happy Hours vendége Dely Géza, a Nem Adom Fel Alapítvány kuratóriumi elnöke!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek, kép: nemadomfel.hu ; adjukossze.hu

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió