Légtisztító szájmaszkot tervez kiadni az LG


2020.09.22 13:40

90.9 Jazzy Radio on 2020. 09. 22

Egy közönséges szájmaszk viselése alapvetően nem befolyásolja az oxigénfelvételt, de ugyanazt az „elhasznált” levegőt beszívni nem túl kellemes érzés. A világ egyik vezető elektronikai vállalata, az LG hamarosan megoldást fog nyújtani a problémára.

Kép: LG

A PuriCare Wearable Air Purifier egy olyan szájmaszk lesz, amely biztosítani fogja, hogy a belélegzett levegő mindig friss legyen. A maszk azonban nem csak a levegőt tisztítja majd meg: a másik feladata az lesz, hogy a légzést ugyanolyan könnyűvé tegye, mint amikor maszk nélkül veszünk levegőt. A légzésérzékelője nyomon követi, hogy milyen időközönként veszünk levegőt és a három sebességes ventilátorok annak megfelelően állítják be a tempót: gyorsabban forognak, amikor a belélegzünk (hogy minél több levegő jusson a tüdőbe), majd kilégzésnél lelassulnak (hogy ne küzdjünk a ventilátorokkal minden alkalommal, amikor kifújjuk a levegőt).

A média szerint a tervezők „kiterjedt arcforma elemzéssel” fejlesztették ki a szájmaszkot, hogy azt órákig kényelmesen lehessen majd hordani anélkül, hogy a meg nem tisztított levegő a réseken át bejusson. Alacsony üzemmódban nyolc órát, magas üzemmódban két órát fog bírni töltésenként, bár az LG még nem részletezte a két beállítás közötti különbségeket. Miközben töltődik, ultraibolyás fénnyel fertőtleníti a saját felületét, így sosem kell majd azon aggódni, hogyan kéne azt folyamatosan fertőtleníteni. Természetesen a szűrőket majd cserélni kell, de elméletileg lesz egy alkalmazás, amely megmondja hogyan és mikor kell majd ezt megtenni.

Kép: LG

Hogy hol lesz elérhető az LG legújabb technológiájú szájmaszkja? Feltehetően online, de még sajnos nem mostanában. A vállalat valamikor az év végén tervezi kiadni a maszkot, addig azonban mindenkinek be kell érnie a bepárásodott szemüveggel és a meg nem tisztított levegővel.

Források: 1 2


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió