Aki rágózik az iskolában bizonyítottan jobb eredményeket ér el

Written by on 2020. 01. 27

Szeretnéd fejleszteni a koncentrációdat? Vagy esetleg memóriádon szeretnél javítani? Csak vegyél be egy rágót is sikered lesz. De hogyan lehet ilyen hasznos egy rágógumi?

Meglepően sok pozitív hatás rejlik ezekben a kis nyúlós édességekben. A legtöbb iskolában tiltott a rágózás a diákok számára, mégis, a legfrissebb tanulmányok ajánlják.

A kutatók bizonyították, hogy a rágózás jobb eredményekhez vezethet. Azok a diákok, akik rágóztak az iskolában 3%-kal jobb teszteredményeket és jegyeket értek el, mint azok, akik nem. Segített nekik, hogy jobban figyeljenek órán, illetve rövidebb szünetekre volt szükségük.

Egy másik friss tanulmány felhívja a figyelmet a rágó egészséges hatásaira. A rágózás jót tesz a fogaknak és a szájhigiéniának, illetve gyógyíthatja a savas refluxot is. Azok, akik étkezések után 20 perccel rágóznak megelőzhetik a fogak romlását. A nyál, ami a rágás folyamata közben képződik elmossa a káros savakat és a baktériumokat, így védve a fogakat. A rágózás 25%-kal serkentheti az agyba történő véráramlást is, ezzel fejlesztve a koncentrációt és a memóriát.

Források: 1 2


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió