Alakítsuk együtt a jövőnket: jön a Planet Budapest 2021

Written by on 2021. 11. 18

November 29-én kezdődik az egyhetes Planet Budapest 2021

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a visegrádi országok közös fenntartható fejlődéssel foglalkozó rendezvénye.

Az esemény célja, hogy felhívja a közönség, különösen a fiatalok figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók. Az esemény a Hungexpo területén kerül megrendezésre, a publikus közönségprogramok november 30-ától indulnak.

A Planet Budapest egy héten keresztül számos szakmai kiállítót mutat be a visegrádi országokból, akik technológiai fejlesztéseikkel, innovatív termékeikkel és szolgáltatásaikkal segíthetik elő a fenntarthatósági fordulatot. Mindemellett látványos, szórakoztató és informatív programokat kínál a rendezvény, átfogó képet adva a természetről, életmódunkról, a minket körülvevő folyamatokról, kézzelfogható megoldásokat kínálva a fenntartható hétköznapokhoz.

A Planet Budapest megálmodója a Kék Bolygó Alapítvány. Ők alakították ki azt a koncepciót, amivel a fenntarthatóság fontosságát az egyének, a gyerekek, a fiatalok felé hatékonyan lehet közvetíteni. Fontos hogy bemutassák,  milyen üzleti megoldások születtek a témában,  és hogy összehívják a világ vezető tudósait, döntéshozóit, ezáltal segítve az együttgondolkodást.

A rendezvény a szakembereknek és a nagyközönségnek is színes programokat kínál. A szakmai konferenciák, eszmecserék mellett egy óriási területű kiállítással, interaktív élményszínházzal, profi szabadulószobával és egy ismeretterjesztő élményközponttal is várják az érdeklődőket, a családokat.

A Happy Hours vendégei Krakkó Ákos, a Kék Bolygó Alapítvány kommunikációs vezetője, és Ürge-Vorsatz Diána fizikus, klímakutató, az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi testületének alelnöke!

Kezdés: 17:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: planetbudapest.hu

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió