Angol kórházak alvó-fülkéket telepítettek, hogy a személyzet lepihenhessen

Written by on 2020. 02. 04

Segítség érkezik a túldolgoztatott kórházi személyzet számára! Az orvosok és az ápolónők mostantól több kórházban alvó-fülkékben pihenhetnek le. A fülkéket már vagy egy tucat kórház telepítette vagy éppen kipróbálja Angliában.

Kép: The Guardian

Az ágyakat az első kórház 2018-ban próbálta ki. A kórházi személyzet nagyon sok helyen kimerült, mert hosszú és stresszes műszakuk van, valamint gyakran kevés idejük arra, hogy szünetet tartsanak.

A kórházak közel 7 millió forint értékben telepítettek ágyakat. Van olyan hely is, ahová fekvő foteleket is állítottak, hogy több lehetőség legyen a szemek lecsukásához.

Kép: The Guardian

“Tudjuk, hogy az orvosok jobb és biztonságosabb ellátást nyújtanak, amikor frissek és éberek. Úgy vettük észre, hogy a fülkék nagyon népszerűek az alkalmazottak körében és nagyon hatékonyak a pihenés céljából” – mondta Steve Field professzor, volt háziorvos.

A fülkéket leginkább éjfél és hajnali 4 között, illetve dél és délután 4 között szokták használni. Az átlagos benne tartózkodás 17 és 24 perc közé esik, ami pont elegendő ahhoz, hogy valaki feltölthesse akkumulátorait. Ám a kutatások azt is megmutatták, hogy van, aki több, mint egy órát szokott a kapszulában tölteni.

Források: 1 2


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió