Antal Gábor Trio feat. Szőke Szandra Mr. Mobster dal- és videoklippremier

Written by on 2020. 06. 12

Megjelent az Antal Gábor Trio és Szőke Szandra kooperációjából alakult új zenekar első száma, a Mr. Mobster. A groove-os, lendületes jazz-funk dalt június 12-én a Happy Hoursben mutatjuk be a 90.9 Jazzy hallgatóinak, a szerzeményről Antal Gábor mesél a műsorban. 

A dal alapkoncepciója a zenekar basszusgitárosától, Szentgallay Györgytől származik, de nehéz feladat hárult a frissen alakult formáció énekesnőjére és szövegírójára, Szőke Szandrára is: Nem volt könnyű olyan dalszöveget írni, ami egyrészt illik egy alapvetően nem énekhangra komponált dallamra, hiszen törekedni kell a pontos szótagszámra, másrészt értelemszerűen fontos, hogy a mondanivaló végig koherens maradjon. Ezért úgy döntöttem, hogy a szöveg ne egy történetet meséljen el, és ne is egy megfoghatatlan érzést írjon le, hanem egy fiktív ’30-as-’40-es évekbeli amerikai városi maffiafőnököt mutasson be mindazokkal a külsőségekkel, amiket én is jól ismerek korabeli és későbbi filmekből.” – mesélte Szandra.

A dalról további érdekességek derülnek ki a Happy Hours-ből, de addig is érdemes megnézni a karanténban rögzített videoklipet:

 

Kép

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió