Átadta a hetedik kardiotanösvényét a Budapesti Szent Ferenc Kórház

Written by on 2022. 04. 07

A Kórház Út az egészséghez elnevezésű programja keretében eddig országosan hat helyszínen létesített kardiotanösvényeket, melyek kreatív módon segítik a szív- és érrendszeri vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, illetve cukorbetegek életét. A Kórház most a Hármashatárhegyen adta át hetedik kardiotanösvényét.

A rehabilitációt és életmódváltást segítő túraösvényt a kezdetektől úgy formálták, hogy az egészséges lakosság számára is használható és informatív legyen: esetükben betegségek kiszűrését, megelőzését szolgálja. A tanösvény célja, hogy egy kellemes szabadidős tevékenység közben információhoz jussunk szívünk egészségi állapotáról azáltal, hogy saját szervezetünk működését, reakcióit kísérjük figyelemmel és rögzítjük a túra okozta terhelés alatt.

A tanösvény-program az új helyszínen is több különböző hosszúságú távot kínál. Az útvonalak és pulzusmérő pontok kialakításakor a szakemberek a legújabb szakmai ajánlások figyelembevételével jártak el, így azok egyszerre biztonságosak és hatékonyak.

A Kórház egyes budapesti helyszínein heti rendszerességgel tart szervezett vezetett túrákat is. A program résztvevői számára több helyszínen kölcsönözhető eszközök is rendelkezésére állnak (teleszkópos túrabot, pulzusmérő karóra). A túra során mért egészségügyi adatokat egyénileg teljesített vagy vezetett túra esetében is a Kórház szakemberei értékelik ki. Azoknak, akiknél kiugró értékeket észlelnek, erről visszajelzést adnak, és felajánlják a kivizsgálás lehetőségét a kórház szakrendelésein.

A Kórház a gyogytorna@szentferenckorhaz.hu e-mail címen fogadja budapesti túráira a jelentkezéseket. A csütörtök délutáni Happy Hours vendége Dr. Toldy-Schedel Emil, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

További infó, kép: aktivmagyarorszag.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió