Átadták a felújított Mátyás kútját – Happy Hours

Written by on 2020. 09. 15

A 👉Happy Hours👈 és Jazzkovács László mai vendége Kőrösi Gábor, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. kommunikációs és marketing igazgatója!

Várkapitányság NZrt.

Átadták a felújított Mátyás kútját a budai Várban. A Hunyadi udvarban található, a magyar Trevi-kútként is emlegetett híres szoborcsoporton és szökőkúton teljes körű rekonstrukciót végeztek a szakemberek. A szobrokat megtisztították és kijavították, valamint felújították a kút szerkezetét is, amely új díszkivilágítást is kapott, így eddig nem látott színekben pompázik a szoborcsoport esténként.

Mátyás kútja teljes körű rekonstrukciója 8 hónapon keresztül történt a helyszínen, amely során a Várkapitányság megbízásából dolgozó szakemberek fő feladata az volt, hogy egyszerre feleljenek meg az örökségvédelmi elvárásoknak és a mai kor kívánalmainak is.

Dolgoznak a budai Vár másik híres kútjának, a Halászó gyerekek kútjának is a rekonstrukcióján, folyamatosan újulnak meg a Vár sétányai, terei és zöldfelületei. A további felújításokról és a Mátyás kútjáról többet elárul nekünk Kőrösi Gábor a 👉Happy Hours👈-ben!

Kezdés: 16:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Forrás, további információ: cultura.hu

A beszélgetés már visszahallgatható ITT:


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió