Autizmus Világnapja – a Happy Hoursben

Written by on 2020. 04. 02

Április 2. az Autizmus Világnapja, amelyet 2008-tól tartanak világszerte, hogy felhívják a figyelmet az autizmus spektrumzavarra. Magyarországon megközelítőleg 160.000 ember él autizmussal, és minden 15. család érintett.

A világnap kapcsán évek óta kékbe borulnak az ország egyes nevezetességei, Budapesten a Szabadság-szobor mellett, az Együtt az Autistákért Alapítvány szorgalmazására több épület is kékben pompázik majd. A kezdeményezéshez több vidéki nagyváros is csatlakozott, köztük Győr, Nagykanizsa, Székesfehérvár, Tatabánya, Veszprém és Zalaegerszeg.

Az épületek kivilágítását mindenki online is követheti az Alapítvány Facebook és Instagram oldalán, április 2-án este. A kezdeményezéshez csatlakozni is lehet otthonról: az alapítvány arra buzdít mindenkit, hogy ezen a napon öltsenek magukra kék színű ruhadarabot, ezzel is felhívva a nagyobb figyelmet a spektrumzavarral élőkre.

Az április 2-i Happy Hours-ben Szijjártó – Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke beszél a Világnap jelentőségéről és a #éniskékvagyok kezdeményezésről.

A téma kapcsán Jazzkovács László Pápai Ildikóval, az Azt beszéltük meg, hogy boldog leszel – Élet az autizmus galaxison c. könyv szerzőjével is beszélget a műsorban sorsfordító felismerésekről, tapasztalatokról és az egyik legfontosabb tanulságról…

Szijjártó – Nagy Szilviával, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnökével készült beszélgetést itt hallgathatja vissza:


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió