Az anyatej minden cseppje kincs

Written by on 2022. 09. 23

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért ( KINCS) legfrissebb kutatása az anyatejes táplálás és a védőnők fontosságára hívja fel a figyelmet. A felmérés szerint 10-ből 9 magyar úgy gondolja, hogy az anyatej a legjobb a csecsemő táplálására. Amikor az anyatej és a tápszer közül kell választani, mindössze 1 százalék mondja azt, hogy a tápszer a jobb.

A megkérdezettek több mint harmada szerint az az ideális, ha legalább egy éves koráig kap anyatejet a baba, de csaknem harmaduk szerint egy évnél is tovább, igény szerint bármeddig táplálható a kisbaba anyatejjel.

Az anyatejes táplálás itthon kifejezetten népszerű, amit jól mutat, hogy a legtöbben nagyon pozitívan vélekednek az anyatej jelentőségéről. A magyarok egyöntetűen úgy gondolják, hogy az anyatej minden cseppje kincs. Kétségtelen, hogy az anyatejjel táplált babák egészségesebbek és kiegyensúlyozottabbak, a szoptatás pedig egy életre megalapozza a szoros anya-gyermek kapcsolatot.

A védőnők kulcsszerepet töltenek be a gyermekek egészséges fejlődésében, az anyatejes táplálás népszerűsítésében.

Tízből kilencen ismerik a Védőnői Szolgálatot, és a válaszadók valamivel több mint negyede még azt is tudja, hogy Magyarországon már 107 éves múltra tekint vissza a szervezet.

https://www.koppmariaintezet.hu/hu/osszeshir/648-30-eves-az-anyatejes-taplalas-vilagnapja-az-anyatej-minden-cseppje-kincs

 

A Happy Hours vendége:  Fűrész Tünde , a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke 

Adásban: 2022.09.23.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió