Az autizmus világnapja alkalmából egy különleges divatkollekciót mutattak be

Written by on 2022. 03. 31

Szombaton lesz az autizmus világnapja. Ehhez szervesen kapcsolódik, hogy csütörtök délelőtt a budapesti Mono Art & Design-ban egy különleges divatkollekciót mutattak be.

Garam Judit, Buday Bence és Buday Kollárik Tímea

Az ötlet Buday Kollárik Tímeától, a Menedzserek Országos Szövetségének ügyvezetőjétől származik. Fia, Bence 16 éves, és szintén autizmusban érintett. Ugyanakkor fantasztikusan rajzol, így az ő alkotásai jelennek most meg az A®TYPICAL NUDE BY NUBU kollekcióján.

Tímea régi barátjával, Garam Judittal, a Nubu alapítójával fogott össze, hogy létrejöhessen ez a rendkívüli együttműködés. Természetesen ez a kollekció még csak a kezdet, hiszen több tehetséges fiatallal is szeretnének együtt dolgozni, hogy az ő álmaik is megvalósulhassanak!

Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy ezekben a srácokban hatalmas tehetség lakozik, csak nem mindig kerül napfényre. Ugyanakkor ha megkapják a lehetőséget, zseniális dolgok kerülhetnek ki a kezeik közül. A kezdeményezés ugyanakkor jótékony célokat is szolgál, hiszen a bevételek egy része az autista fiatalokkal foglalkozó alapítványokhoz kerül.

A csütörtök délutáni Happy Hours második vendége Buday Kollárik Tímea, a kollekció megálmodója!

Kezdés: 17:15

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter

Részletek: artypical.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió