Egész nyáron nyitva tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Written by on 2021. 07. 07

Az egész nyáron nyitva tartó Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár komolyzenei koncertekkel, palotasétákkal és gyerekprogramokkal is várja az olvasókat.
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárból két hónap alatt több mint 330 ezer művet kölcsönöztek ki az olvasók, akik örömmel fogadták, hogy a könyvtár idén nem tart nyári szünetet.

A fővárosban élőknek és az ide látogató turistáknak a Központi Könyvtárnak otthont adó Wenckheim-palota turisztikai célból is újra megtekinthető. A Palotanegyed egyik legszebb épülete idén 90 éve ad otthont a főváros könyvtárának. Az 1889-ben Meinig Artúr tervei alapján épült neobarokk palotát az ezredfordulón teljes egészében restaurálták. Az Europa Nostra-díjjal és Építészeti Nívódíjjal is kitüntetett épületegyüttes a régi és az új összhangjának különleges példája.

Egyes kerületi tagkönyvtárakban nyáron szünidei gyerekfoglalkozások, kisgyerekeseknek és kismamáknak szóló programok is lesznek. A könyvtár valamennyi rendezvényén és programján kizárólag előzetes regisztrációt követően lehet részt venni!

Happy Hours mai vendége  Dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió