AZ EMBER, AKIT OVÉNAK HÍVNAK

Written by on 2016. 01. 16

Július elején kerül mozikba Az ember, akit Ovénak hívnak című svéd fekete komédia. A filmet Fredrik Backman regényéből készült forgatókönyv alapján Hannes Holm rendezte.

Fredrik Backman bestsellerének adaptációja igazi szívmelengető vígjáték, hamisítatlan skandináv fekete humorral. A film alapjául szolgáló regény Magyarországon is nagy sikert aratott, s több mint 25 nyelven jelent meg világszerte.

A Svéd Filmakadémia a legjobb színész és legjobb smink díjával tüntette ki a filmet, amely elnyerte az év svéd filmjének járó közönségdíjat is. Az ember, akit Ovénak hívnak nagy sikert aratott Svédországban: több mint 1,6 millió ember látta, amellyel minden idők ötödik legsikeresebb svéd filmjévé vált hazájában. Ove mindenhol a világban megmelengeti az emberek szívét: a toplisták élmezőnyében debütált ahol csak bemutatták.

 

A történet a mogorva, magányos Ovéról szól, aki a kertvárosi övezetben állandó konfliktusban él szomszédjaival, s környezetével. Az 59 éves Ovét csak a hétköznapi rutinja élteti, és az, hogy Saabot vezessen. A férfinak megvan a véleménye mindenkiről, aki képes bármilyen lehetetlen külföldi márkát vásárolni. Egy nap azonban Ovét elbocsájtják munkahelyéről, s minden értelmét veszti. Ha mindez nem volna elég, még egy új család is a szomszédságba költözik, akik annak ellenére látják a férfi hatalmas szívét, hogy Ove mindenkivel azt akarja elhitetni, neki igazából nincs is szíve.
A főbb szerepekben Rolf Lassgårdot, Madeleine Jacobssont, Ida Engvollt és Tobias Almborgot láthatjuk.


Continue reading

90.9 Jazzy

Jazzy Rádió