Novara lesz a 2019-es Európai Jazz Konferencia helyszíne

Written by on 2018. 06. 11

Workshopok, előadások, technikai újdonságok és felejthetetlen beszédek: az idei Európai Jazz Konferencia szervezői nem kevesebbre vállalkoztak, mint hogy 2019 szeptemberében 4 napra vendégül lássák a jazz szcéna legnagyobb alakjait a festői, olasz Novarában.

A konferenciát az European Jazz Network (EJN) és a NovaraJazz közösen szervezik. Az utóbbi felelős a novarai nyári jazz fesztiválért, de számos koncertet is rendez év közben.

A festői Novara Milánó és Torinó között fekszik. A rendezvényre 350 résztvevőt várnak, nem csak Európából, hanem a világ minden tájáról. A konferencián lehetőségük lesz bemutatni a készülő projektjeiket, együttműködőket keresni a munkájukhoz vagy kapcsolatokat építeni. A program nem titkolt célja az is, hogy a feltörekvő tehetségek találkozzanak a szakma nagyjaival: zeneszerzőkkel, kiadókkal, producerekkel.

igersnovara (@igersnovara) által megosztott bejegyzés,

A konferencia az olasz zenei életben is fontos mérföldkövet jelöl. 2018 februárjában az olasz kulturális minisztérium és a Jazz Föderáció egy memorandumot írt alá, ez pedig először érinti egyszerre a művészeket, a fesztiválokat, a klubokat és a független formációkat a jazz területén. A fesztivál ezt az együttműködést emeli még magasabb szintre: a piaci szereplők összefogva, és az országhatáron túl hatva tudják segíteni a szakma fejlődését.

A konferencián a remények szerint hosszú távú együttműködések és fontos bartáságok születnek majd, a résztvevők jó gyakorlatokat szerezhetnek és megismerhetik a legújabb trendeket és mesterfogásokat is.

Kép: Unsplash/Atikh Bana

Forrás


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió