Az ország összes gyerekét játékra hívják az Amigók

Written by on 2021. 05. 27

Az Amigos a gyerekekért Alapítvány egyetemista önkéntesei, az Amigók, közel 7 éve látogatnak kórházakat, hogy a bent lévő gyerkőcök hétköznapjait tegyék szebbé barátságukkal és a gyógyulásra motiválják őket játékos nyelvtanuláson keresztül.

Új kezdeményezésükről Sára, az Amigos megálmodója így fogalmazott:

“Az elmúlt időszakban mindenki olyan helyzetbe került, mint a kórházban lévő gyerekek: négy fal közé zárva, egy új helyzetben, távol a barátoktól. Egy évvel a pandémia után, online programok, mesetananyagok fejlesztésén át, mi is látjuk, hogy az alkotás és a képzelet világa mennyire felszabadít. Összegyúrtuk az elmúlt egy évben szerzett tapasztalatunkat az online-offline játékos tanulásról és május 30-án, gyereknapon elindítjuk az Amigos Kihívásokat, ahol ezt a kalandozást a gyermekek és családok hétről hétre otthonunk kényelmében is megtapasztalhatják.”

A kihívásokban megjelenik a játékos tanulás, amit az Amigók már egy éve nap mint nap használnak élményalapú foglalkozásaik során. A hetente megújuló izgalmas feladatok nemcsak kikapcsolódást jelentenek, hanem érdekes és aktuális témákról is lehet közben beszélgetni a gyerekekkel, melyekkel különböző erkölcsi tanulságokat is levonhatunk. Ilyenek például a barátság, megbocsátás, a környezetvédelem, de akár az elfogadás is. A mesébe bújtatva a játék és móka közben a gyerkőcök észre sem veszik mennyit tanulhatnak a körülöttük lévő világról.

A Happy Hours mai vendége Forgács-Fábián Sára, az Amigos megálmodója és vezetője!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: amigosagyerekekert.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió