Az Urániában ad koncertet vasárnap a Sabbathsong Klezmer Band

Written by on 2022. 01. 10

Haraso! – Legyen az éve végre jó!

Ezzel az optimista felütéssel kezdi az évet a Sabbathsong Klezmer Band. A több mint 20 éve működő zenekar egy igazán patinás helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban koncertezik vasárnap.

 A Sabbathsong több mint klezmer. Náluk a közönség az előadás szerves része. A részvétel szó fontos, hiszen a hallgató-néző énekelhet-táncolhat, ha akar (vagy „csak” ülve mozog), erre a tágan értelmezett klezmer-, azaz javarészt „tánczenére”.

A zsidó zene világában Masa Tamás, az együttes vezetője kalauzol el minket. Nem csak énekes-rombitás, hanem konferanszié is, azaz egy igazi MC! Kulcsfiguraként teremt igazi kapcsolatot a nézőtéren lévőkkel, humora, lelkesedése őszinte és magával ragadó. A katartikus zenei élményhez az is szükséges, hogy a tagok egytől egyig kiváló muzsikusok. Hászid, jiddis, izraeli dalok, hóra, örmény dallam, arabos hatás, jazz (szólók, improvizációk), keringő, roma muzsika: mindezt tökéletes egységben nyújtják.

A koncerten ott lesz Beke Farkas Nándor, a Hungarikum 100 Tagú Cigányzenekar elnöke, Lisztes Jenő világhírű cimbalomművész és lesz meglepetésvendég is!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter

További infó: sabbathsong.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió