Bach és a jazz, a funky és a blues: különleges koncertre készül a Honvég Férfikar

Written by on 2021. 08. 30

A világszerte egyedülálló, immár több mint 70 éves Honvéd Férfikar, Közép-Európa egyetlen hivatalos férfikórusa jövő hétfőn Magnificat/Jazznificat néven rendhagyó koncertre készül a Zeneakadémián, ahol Bach legnépszerűbb művét eredeti formájában és egy bluesos, funkys, gospeles és rockos férfikari átiratban is előadják majd.

A Jazznificat J.S. Bach Magnificatjának Nagy László Adrián – a Férfikar zongorista-orgonista-korrepetitora – által készített átirata, amiben a bachi témák új öltözetet kapnak. A Honvéd Férfikar mellett kitűnő jazzmuzsikusok és szólisták szólaltatják meg a művet. A Honvéd Férfikar új karnagya és karigazgatója, Riederauer Richárd beszél majd a Happy Hoursben erről a különleges eseményről.

A Férfikar repertoárja felöleli a teljes zeneirodalmat, a gregorián énekektől az önálló kórusműveken, oratóriumokon, operákon keresztül a jazzy- és rock-koncerteken történő közreműködésig a legmagasabb színvonalon. A kórus mottója: Hang, Szív, Erő! A Honvéd Férfikar nem katonakórus, tagjai professzionális énekesek. A név a múlt emléke, melyet büszkén vall magáénak az intézmény. Az eredetileg a Honvéd Központi Művészegyüttes kórusa néven, akkor még katonai állományból kiállított énekesekkel megalakított férfikar 1949 óta működik. Fennállása alatt négy kontinensen, több, mint 50 országban közel 400 alkalommal vendégszerepelt, az összes előadásainak a száma pedig lassan eléri a harmincezret.

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: honvedferfikar.hu

 

 

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió