BackBeat: játszd a basszust, érezd a basszust!

Written by on 2019. 01. 29

A szombat esténként 7 és 9 között újra visszatérő soulsession társműsorvezetője Temesi Berci egy egészen különleges szerkezettel érkezett egyik nap a rádióba, ami ma Magyarországon csak neki van. Megnéztük, kipróbáltuk és nagyon tetszett, ezért írunk róla nektek is. Ismerjétek meg a BackBeat-et! 

Gyakorlatilag a hordozható, viselhető, elpusztíthatatlan BackBeat egy kis méretű mélynyomó és erősítő , amely képes olyan ütemet kiadni, amit akár érezni is lehet.

A BackBeat atyja Yerko Sepulveda basszusgitáros. Az első gitárját még a Sydney-i Egyetemen foghatta a kezében, majd pár ügyetlen próbálkozás után ráérzett a ritmusra és belépett a The Bedfords nevezetű jazz-funk formációba. A banda a 2000-es olimpián megnyert egy versenyt, melynek bevételéből egy öthúros Ibanez került Yerko kezei közé, melyet nem sokkal később hathúrossá alakított át.

A gitárom ugye a nyakamban van és be van dugva a hangszer és a fülesem is az eszközbe, de eközben nem kell max hangerőn hallgatnom, hogy tönkremenjen a hallásom és dübörögjön a basszus. A zenét, amit beleviszek, annak állíthatom az intenzitását, így olyan, mint egy rezgő telefon és a basszusokra elkezd rezegni. Az egész testeden érzed az egész zenét. Fantasztikus! – mondja Temesi Berci.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Play Bass? Feel Bass.™ (@getbackbeat) által megosztott bejegyzés,

Két évvel ezelőtt történt az eset, hogy Yerko nem volt képes egy zsúfolt helyen megtalálni a megfelelő hangszínt. Egyszerűen nem hallotta a hangját a tömeg zajától. Ekkor gondolt arra, hogy mi lenne ha érezni lehetne a zenét a hallás helyett.

Az ötletből valóság lett, mely végül egy hordozható mélynyomó, a BackBeat, képében készült el.

Több zenész is érdeklődését fejezte ki a szerkezet iránt és az elkövetkezendő sikerek miatt Yerko ott tudta hagyni mérnöki munkáját és teljes erőbedobással a BackBeat tervezésébe vetette magát. A szerkezet végül 2018-ban jelent meg teljes valójában.

Kép: Pexles/Brett Sayles

Forrás


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió