Jazzfőváros, nyári olvasmányok és programok a Weekendben

Written by on 2022. 07. 30

A 90.9 Jazzy rádió kulturális, utazási, gasztronómiai és életmód magazinja, a Jazzy Weekend minden szombat reggel 8 órától jelentkezik.

Könnyed nyári olvasmányok és kispesti kulturális ajánlatok kínálata mellett minden generációt megszólító jazz fiesztára invitálunk, jön a JAZZCAPITAL fesztivál a kecskeméti Domb-beach-en, budapesti sétánkon pedig a Dohány utcai Zsinagóga kapcsán a magyarországi zsidó hitéletről beszélgetünk.

 

Nyári olvasmányokat ajánlunk a szórakoztató krimi műfajtól a könnyed női irodalomig, hiszen forró nyári délutánokon hűvös szobába visszavonulni egy jó könyv társaságában, az egyik legjobb kikapcsolódás.

Vendégünk: Rózsa Luca – könyvkiadói munkatárs

 

Nyári programokról, táborokról beszélgetünk, illetve felhívjuk a figyelmet a kora őszi kínálatra is, melyekre akár már most érdemes regisztrálni.

Vendégünk: Hatvanger Zoltán – A KMO Kispesti Művelődési Ház PR munkatársa

 

Hatodik alkalommal szólítja az ország közepére a jazz kedvelőket a rendezvény. Augusztus 4-7-e között a Domb Beach-en a magyar és nemzetközi jazz színe-java fellép, 4 nap, 5 színpad, 5 ország, 100 zenész, és 40 óra zene.

Vendégünk : Ittzés Tamás – egyetemi zenetanár, a kecskeméti JAZZFŐVÁROS fesztivál igazgatója

 

Budapest-sorozat: a Dohány utcai Zsinagóga mai állomásunk, a Kalendáriumban a Barátság napjára, Liszt Ferenc és Petőfi Sándor halálára és a forint 1946-os bevezetésére is emlékezünk.

Vendégünk: Deák Judit – idegenvezető, a Magyar Idegenvezetők Egyesületének Elnöke

 

Adás: 2022.07.30. 08:00
Műsorvezető: Danai Kata


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió