Balaton – átúszás, Sziget Fesztivál, Zsinagóga a Weekendben

Written by on 2022. 07. 22

A 90.9 Jazzy rádió kulturális, utazási, gasztronómiai és életmód magazinja, a Jazzy Weekend minden szombat reggel 8 órától jelentkezik.

Soha ennyi nevező a Balaton-átúszáson, folytatjuk a Sziget Fesztivál történetét,de kiderül az is, hogy a befőzéshez bárki érthet, Budapesti sétánkon pedig a Dohány utcai Zsinagógához érkezünk

Soha ennyi nevező, megmozdul Magyarország, sőt, 43 ország több, mint 500 külföldi résztvevője mellett indul a teljes nyílt vízi úszóválogatott. Jótékonysági rekord is dőlt 5,5 millió forintos támogatási összeggel.

Vendégünk: Kocsis Árpád – 40. Lidl Balaton-átúszás versenyigazgatója

 

Mit lehet vetni júliusban, hogyan hasznosítjuk a kertben felszabaduló területeket? Beszélgetünk a befőzés nem is annyira ördöngős tudományáról.

Vendégünk: V Topor Erika – A Kertportál Magazin főszerkesztője

 

 

Két év kihagyás után ismét megrendezik a Sziget Fesztivált augusztus 10-15 között. A kultúrtörténeti eseménysorozat múltjáról, a kezdetekről, a közelmúlt nehézségeiről, a 2022-es esemény rendezésről, programjáról beszélgetünk.

Vendégünk : Kardos József – Sziget Fesztivál programigazgatója

Budapest-sorozat: a Dohány utcai Zsinagóga mai állomásunk, a Kalendáriumban a Nándorfehérvári diadalra, Mátyás királyra, és a 86-os Queen koncertre is emlékezünk.

Vendégünk: Deák Judit – idegenvezető, a Magyar Idegenvezetők Egyesületének Elnöke

Adás: 2022.07.23. 08:00
Műsorvezető: Danai Kata


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió