Balaton Classic hétvégén!

Written by on 2022. 05. 31

Szombaton újra elindulnak a veterán autók a  Balaton Classic-on! A jubileumi, 15.  veteránautó versenyre a  meghirdetést követően, rekord gyorsasággal, 5 nap alatt  telt be az összes rajtkocka.  Most a Jazzy Rádió autója is ott lesz a mezőnyben! A járgányok szombat reggel indulnak Balatonfüredről

 

Idén is lesz prológ, azaz előfutam, mely Siófokról fog rajtolni pénteken. A helyszíni regisztrációra a Mercedes-Benz Siófok szalonjában lesz lehetőség. A prológ nem része a versenynek eredmény szempontjából, azonban itt dől el a másnapi rajtsorrend!  Újoncoknak kifejezetten ajánlott a részvétel a prológon, hiszen különösebb tét nélkül lehet gyakorolni a másnapi versenyre és megérteni a feladatokat.

Az egyes etapokat meghatározott idő alatt kell a csapatoknak itiner alapján teljesíteni úgy, hogy a következő ellenőrző pontra egy előre megadott percen belül érkezzenek, tehát az ellenőrző vonalon történő áthaladásra 59 másodperce van a csapatnak.

Az etapok között speciális szakaszok találhatók, amelyen a csapatoknak egy pályarajz alapján századmásodpercre (!) pontosan kell áthaladni a célvonalon. Az szakaszokat többnyire nagyon lassan, egy előre kiszámolt átlagsebességgel érdemes teljesíteni úgy, hogy közben az autó nem állhat meg!

A szombati versenyen 140 autó indul, az útvonal Balatonfüred, Alsóörs, Zánka, Hévíz,  majd délután Tapolca, Doba és a Kab-hegy lesz, így érnek vissza Füredre.

A csapatok csak mechanikus időmérő eszközöket használhatnak, vagy digitális mérőeszközök használata esetén büntető szorzóval növelik a teljesített időeredményeket (kivéve Open kategória).

http://balatonclassic.hu/

Interjúvendég: Pétervári Zoltán, a Balaton Calssic főszervezője

Adásban: 2022. 05.30. 16:00

Műsorvezető: Jazzkovács László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió