Balatoni konceptalbummal állt elő a Csordás testvérpár

Written by on 2021. 07. 18

Egy gondtalan vízparti árnyékba húzódva és a munkahelyi klíma alatt ülve egyaránt a Balatonon érezhetjük magunkat Csordás Gábor és testvére, Csordás Gyula első közös lemezétől.

A Halsütő címre keresztelt, 11 instrumentális szerzeményt tartalmazó korong tökéletes aláfestő zenéje egy balatoni napnak – akár képzeletben szeretnénk átélni azt, akár valóban a magyar tenger partján lazítunk.

A konceptalbum születését részben az online alkotófolyamatokat és a nosztalgiázást is előtérbe szólító karanténhelyzetnek köszönhetjük, de leginkább mégis annak a ténynek, hogy a Balatonnal kapcsolatban szinte valamennyiünknek vannak emlékei. Ez a tó mindenkinek mást jelent, zenében főleg.

Bokros László és Csordás Gábor

„Az alapötlet valami olyasmi volt, hogy legyen egy brazil-magyar áthallás: brazil ritmusok és az a nagyvonalú, igazi trópusi nyár-hangulat egy kicsit leskálázva a magyar valóságba. Direkte egy kicsit lo-fi, retro hangszínekkel. Aztán ehhez jött még a koto, amire nem számítottunk az elején, de behozott egy elég intenzív japános, keleties hangulatot. Valami strand-meditáció lett talán, megnyugvás és oldódás.” Gábor minden további részletet megoszt velünk az esti Hungarikumban!

Kezdés: 19:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Bokros László


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió