Beszélgetés Rák Kati színésznővel

Written by on 2022. 05. 22

A Jazzy Randevú vendége Rák Kati színésznő!

Rák Kati annó fotómodellként is dolgozott, többek között a Pepsi-Cola reklámarca is volt. Számos reklámfilmben szerepelt, de sok show-műsorban is feltűnt, mint a híres Korda-show-ban vagy az Alfonzó szenvedélyeiben. 1980-ban felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakára, 1983-ban kapta meg diplomáját.

A filmezést már főiskolás korában elkezdte. Előbb dekoratív külsejét fedezték fel, majd humorát, drámai érzékenységét is. Párhuzamosan a debreceni Csokonai Színházban és a Radnóti Színpadon játszott zenés és prózai főszerepeket (Mágnás Miska, Lumpáciusz Vagabundusz, Az ügynök halála stb.). Színházhoz nem szerződött, vendégként lépett fel a Radnóti Miklós Színpadon, a debreceni Csokonai Színházban, a Hököm Színpadon, a Játékszínben, valamint a Dominó Színpadon. 1988–92-ben a szolnoki Szigligeti Színháznál alakította az operettek primadonna szerepeit. Több mint százszor játszotta el Zsurzs Éva rendezésében a Csárdáskirálynő címszerepét, Horváth Tivadar rendezésében a Marica grófnőt.

A 80-as, 90-es években televíziós drámai főszerepek mellett német, amerikai, iráni filmes koprodukciókban tűnt fel. Számos sorozatban szerepelt (Kémeri, Linda, Patika, Pasik!, Limonádé).

Éveken át volt a Honvéd Művészegyüttes magánénekese.

Marilyn Monroe alakját három színház produkciójában is alakította. Az amerikai sztár tragikus életének megformálása színészi életében is fordulatot hozott, egyre több drámai feladatot kapott. Többek között Jon Fosse Valaki jön majd című darabját, a Női kézimunkát, majd a Gammasugarak hatása a százszorszépekre főszerepét játszotta a 2010-es években.

Az Éless-Szin-ben játszott több szerepet, ezzel egy időben az újraindult Vidám Színpadon kapott szerepeket. 2018-tól egyszemélyes életmonológját a Marmorstein Berta életét játssza. Verset mond a közszolgálati televízióban, kisebb filmszerepeket vállal.

A 2010-es évek több sorozatában is szerepelt, melyeket a HBO, RTL Klub és az MTVA sugárzott.

Kezdés: 2022.05.22 21:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Bálint Edina

;

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió