BIANCA GISMONTI TRIO A JAZZY LIVE-ON

Written by on 2016. 02. 13

Szeptember 20-án ismét Jazzy Live koncert a BMC-ben.

A színpadon: Bianca Gismonti Trio. Naná Vasconcelos így nyilatkozott zenéjéről: „Érzelmileg mélyen megindított Bianca zenei gazdagsága. Lemezei egészen egyedülálló érzékenységre vallanak”

Közreműködik:

Bianca Gismonti – zongora, ének
Antonio Porto – nagybőgő
Julio Falavigna – dob

Bianca művészete abszolút természetességgel nőtt ki azokból az erős érzelmi kötődésekből, amelyek egész életét átszőtték. Apja – a kiemelkedő zeneszerző, zongorista és gitáros Egberto Gismonti – zeneiségének igazi örököseként 15 éves korától már csatlakozott hozzá világkörüli turnéin. Zenei főiskolai évei során barátkozott össze Claudia Castelo Brancóval, egy másik fiatal zongoraművésznővel, akivel Duo Gisbranco néven tizenegy éven át működtek együtt nagy sikerrel, melyet három album, egy DVD és több világkörüli turné is bizonyított.

Találkozása a dobos-ütős Julio Falavignával vált végül döntő jelentőségűvé Bianca számára. Új szerzeményei révén a nem csupán magánéletben, hanem immár zenei téren is társává lett muzsikussal közös munkájuk gyümölcse lett a Sonhos de Nascimento (Álmok születése) című albumuk. Ezt követően 2013-14 folyamán Antonio Porto bőgőssel kialakult az a szilárd trió felállás, amely védjegyszerűvé tette zenéjüket, s mellyel Dél-Amerikában (Brazília, Argentína, Uruguay), Európában (Anglia, Ausztria, Spanyolország és Portugália), valamint Japánban turnéztak nagy sikerrel.

A felfedezésektől a megoldások felé haladva, a Sonhos de Nascimento lemez lárvaszerű álmából a Primeiro céu (Első égbolt) címmel megjelent új album már a pillangó-szerű szabad repdesésnek és szárnyalásnak ad teret. A 2015-ös triólemez friss zenei horizontot tár elénk, mely az MPB (Música popular brasileira) lényegét ragadja meg, többek között Tom Jobim Água de Beber című dalának váratlan új feldolgozásával, jazzes kirándulásokkal (Olhos Fechados, Cristal), erőteljes dalokkal (Danca Mandela) és azzal az altatódallal, melynek az album a címét is köszönheti (Primeiro céu de Marina).

Idén jelenik meg DVD-jük, mely – „Így készült” stílusban – az új album stúdiófelvételeibe enged bepillantást, emellett pedig legutóbbi koncertjeikből is tartalmaz izgalmas élő felvételeket.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió