Black Friday helyett Giving Friday a dm-nél!

Written by on 2021. 11. 25

A dm idén is „átszínezi” a Black Fridayt. A Black Friday azt üzeni, hogy minél több terméket meg kell vásárolnunk – persze a lehető legjobb áron. De biztos, hogy ennyi mindenre szükségünk van?  A dm-nél ezért idén is inkább „Giving Friday” lesz most pénteken, azaz az e napi forgalom 5 százalékát jótékony célra ajánlják fel.

Ahhoz, hogy jót tegyünk, nem kell semmilyen pluszt vállalnunk, elég, ha az amúgy is esedékes bevásárlást erre a pénteki napra időzítjük. Így pusztán a vásárlással is egy társadalmilag fontos kezdeményezést támogathatunk!  Megtapasztalhatjuk, milyen az, ha a “kapok” helyett az “adokra” kerül a hangsúly!

S hogy milyen ügyet támogathatunk? A #givingisthenewblack mottót használva idén a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványnak adományozzák a – remélhetőleg minél magasabb – összeget, hogy közös kampányt indítsunk a fiatalok mentális egészségének megőrzésért. A koronavírus helyzet mindenkinek az életére hatással volt, a kamaszok és fiatal felnőttek krízisei sok esetben sajnos tovább mélyültek.

„Fontos vagy! – Kamasz krízisek a koronavíruson innen és túl” elnevezésű kampány során egy mindenki számára elérhető online programsorozatot indít el a Kék Vonal alapítvány 2022 januárjában, amelynek keretében hasznos cikkekkel, podcastokkal, szakemberekkel készült interjúkkal, és online kurzusokon elsajátítható módszerekkel, tippekkel látják el a kamaszokat és szüleiket a fiatalok mentális egészségével kapcsolatban. Az alapítvány lassan 30 éve hallgatja meg a segítségre szoruló gyerekeket, és az értük aggódó felnőtteket. Segélyvonalaikon és online elérhetőségeiken keresztül évente átlagosan 40.000-en keresik meg őket. Kiemelt céljuk, hogy a lehető legtöbb kamasznak segíteni tudjanak abban, hogy a koronavírus-járvány negatív hatásait könnyebben kezelhessék!

A Happy Hours vendégei Csekeő Boglárka, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője és Hittner Krisztina, a DM  PR és ügyfélszolgálati csoportvezetője!

Kezdés: 17:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek, kép: dm.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió