Bódy Magdi 50: Jubileumi koncert holnap este a Müpában!

Written by on 2021. 11. 23

Bódy Magdi, a világszerte ismert, sikeres előadóművész ismét a Müpában koncertezik, olyan neves vendégekkel, mint a Generál-Mikrolied, a Freedom együttes, a Stúdió11, Szakcsi Lakatos Béla és Majsai Gábor.

Bódy Magdi hosszú időn át viselhette az év énekesnője címet. Számos fesztivál díjazottja, három és fél oktávos hangterjedelme, előadásmódja, mozgáskultúrája egyedülálló. A mostani est az elmúlt ötven esztendő legemlékezetesebb dalait idézi – örökzöldeket és saját szerzeményeket egyaránt, neves, régi művészbarátok közreműködésével. 

Bódy Magdi karrierje a hetvenes években indult, 1981-től kezdve tizenöt évet élt Kanadában és az Egyesült Államokban, tanított az Ottawai Konzervatóriumban, majd a kilencvenes években saját énekstúdiót vezetett Torontóban és New Yorkban. Ebben az időszakban megfordult Toronto, Los Angeles, New York, Tokió, Moszkva és Bécs híres koncerttermeiben. Az itthon és külföldön is jelentős karriert befutott énekesnő Carnegie Hall-beli sikere után öt kontinens plakátjain hirdették „a legnagyobb hangot a legkisebb testben”, angol eredetiben: „Biggest voice in the smallest BODY”.

Olyan nemzetközi hírű előadókkal lépett fel, mint a Buddy Rich Orchestra, Donovan, Nina Hagen, Tina Turner, Dizzy Gillespie, Michael Bolton, Cyndi Lauper, Chieli Minucci, Manfred Krug, Gerald Veasley, Lionel Cordew, a Special EFX. 1978-ban jelent meg első lemeze, melyet további tizenegy hanghordozó követett. A mai napig a világ számos országában turnézik, és természetesen a hazai koncerttermekben is rendszeresen láthatjuk-hallhatjuk őt. A 2002-ben megjelent I love New York albumon található a New York, New York című sláger feldolgozása, amely kapcsán világhírű művészek nyilatkozták, hogy így még senkitől sem hallották. Természetesen ez a dal is elhangzik a Müpában.

A mostani est az elmúlt ötven esztendő legemlékezetesebb dalait idézi a neves, régi művészbarátok közreműködésével. A Happy Hours mai adásában Bódy Magdival lesünk be a kulisszák mögé!

Kezdés: 16:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Bokros László

Részletek, kép: mupa.hu

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió