Borpiac trendek, piaci helyzet, borturizmus ma este a Márkamonitorban

Written by on 2021. 09. 29

Van egy mondás, amit két verzióban is szoktak emlegetni. „A jó bornak nem kell cégér”. De hallottuk már azt is: „A jó bornak is kell a cégér.” Mi inkább az utóbbi verziót támogatjuk.

A Bor és Piac szaklap tíz éve indította el a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka díjat. A verseny kétfordulós, előbb a borszerető közönség szavazhat az interneten a kedvenceire, majd a szakértő zsűri látogatja meg a döntőbe jutott birtokokat, kategóriánként a három legtöbb szavazatott kapott birtokot.

Idén Kisbirtok kategóriában a szekszárdi Tringa, Középbirtok kategóriában a badacsonyi Borbély Családi Pincészet lett az első. A Nagybirtok kategóriában – a díj történetében először – holtverseny alakult ki az élen, így két győztest avattak: a szekszárdi Schieber Pincészetet és a villányi Günzer Tamás Pincészetét.

A mai műsorban a két győztes képviselőivel, Schieber Anitával és Günzer Tamással beszélgetünk. Megismerjük a két kiemelkedő birtok történetét, a tulajdonosoknak a borról, a vendéglátásról, a minőségről vallott nézeteit. Beszélgetünk a borpiac trendjeiről, a piaci helyzetről, a borturizmusról, a borvidéki összefogásról. Azt is megkérdezzük, mit terveznek a győztesek a közeljövőre, és hogy a kommunikációjukban hogyan fogják használni az elnyert címet.

Végül, de nem utolsó sorban üzenünk a fogyasztóknak: igyanak magyar bort – persze csak mértékkel!

Kezdés: 19:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Szakács László

A műsor már visszahallgatható ITT:


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió