Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában!

Written by on 2022. 07. 19

A Magyar Nemzeti Galéria legnépszerűbb nyári programsorozata, a Borszerdák, immár tizenegyedik alkalommal kínál rendhagyó múzeumi programot a művészet rajongói számára. A rendezvénysorozat júliusban még két alkalommal várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődőket, szerda esténként 18 és 22 óra között. 

Az idei Borszerdák a nagy művészekről szólnak holnap Munkácsy és Mednyánszky, jövő héten  pedig Courbet, Monet és Renoir áll a programok középpontjában.  A Borszerda esteken kiállításokkal, tárlatvezetésekkel és előadásokkal, élő zenével, borkóstolóval és csodálatos panorámával várják a művészet rajongóit. A közönség az Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938) és a Dancing 1925. Magyar művészek a párizsi éjszakában című időszaki kiállításokat is megtekintheti.

Az utolsó két nyári Borszerdán a badacsonyi Laposa Pincészet és a dél-balatoni Androsics Birtok borait kóstolhatják meg a résztvevők. Az egyes esteken a Borszerda szakmai partnere, a BorPortré munkatársai beszélgetnek a meghívott borászatok képviselőivel.

 

A Happy Hours vendége: Bán Blanka Sára, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria kommunikációs munkatársa 

Adásban: 2022. 07.19. 16:00

Műsorvezető: Jazzkovács László

 

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió