Botokkal tisztelegnek a 100 éves kutyasír előtt a brooklyni temetőben

Written by on 2020. 11. 04

Mindenki, akinek háziállata van tudja, hogy mennyire különleges lehet a kapcsolat ember és állat között. A házikedvencből rövid időn belül társ, védő, életmentő és teljes jogú családtag válhat, ezért amikor elkerülhetetlenül eljön az a nap, amikor el kell búszúznunk legjobb barátunktól, a szívünk milliónyi darabkára szakad.

Biztosak vagyunk abban, hogy az az ember, aki Rex nevű kutyájának egy ilyen gyönyörű sírhelyet építtetett, elég jól ismerheti ezt az érzést.

The Green-Wood Cemetery | Facebook

A brooklyni Green-Wood temető jól ismert arról, hogy számos művész és zenész – köztük Leonard Bernstein, Charles Ebbets és Jean-Michel Basquiat – nyughelyéül szolgál. Mégis van egy sajátos sírja a temetőnek, amely valamiért kiemelkedik a többi közül: egy Rex nevű kutya 100 éves sírja.

Kiderült, hogy a temetőbe látogatók évek óta botokat hagynak a kutyus sírján, hogy tisztelegjenek a “jó fiú” előtt.

Az elmúlt hónapokban a botok száma rohamosan megnőtt, mióta a 478 hektáros temető a COVID – 19 alatt az emberek közkedvelt kiránduló helyévé vált.

”Azt hiszem az emberek szeretnék azt hinni, hogy egy kutya fekszik a síremlék alatt és igazuk is lehet. Nehéz megmondani” – mondja Stacy Locke, a temető kommunikációs menedzsere a My Modern Met-nek. “Közvetlenül egy fa alatt van és rengeteg bot van körülötte. Az emberek elmennek mellette és egy botot ejtenek a kutyaszobor mancsaira. Valaki egyszer hagyott ott egy képet is egy kutyáról, talán a kis házikedvencükről, aki elhunyt, mondván: ‘Rex, vigyázz a kicsire’”

Az utóbbi időben ez a Green-Wood temetőt díszítő, egyedülálló 100 éves sír nagy figyelmet kapott az online térben is. Emberek százai tették közzé a szobrot és az amellett lévő bot kollekciót megörökítő fotókat a közösségi média platformokon.

Rex eredeti gazdájának nevét a mai napig homály fedi, viszont biztosak vagyunk benne,  hogy meg lenne hatódva attól a látványtól, amit egykori kedvencének síremléke nyújt.

Kép: The Green-Wood Cemetery | Facebook

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió