Budapest Borfesztivál 2020

Written by on 2020. 09. 08

Ebben az évben a Budapest Borfesztivál korlátozott kiállítói és látogatói számmal, de magas színvonalú eseményen fogadja elkötelezett rajongóit szeptember 10-13. között a Budavári Palota Hunyadi udvarában. Budapest egyik legimpozánsabb környezetében biztonságosan, szabadtéren borozhat minden odalátogató. Prémium borokkal és pezsgőkkel, gourmet ételkínálattal és lounge hangulattal invitálnak mindenkit egy felejthetetlen nyár végi élményre.

Jegyek – tényleg korlátozott számban

Az idei fesztivál idősávos rendszerben kerül lebonyolításra, és mindenki biztonsága érdekében minden idősávban egyszerre legfeljebb 500 fő tartózkodhat a rendezvény területén. A jegyárak a megszokottnál magasabbak, ennek egyetlen oka, hogy az idei év rendkívül nehéz helyzetbe sodorta a szervezőket, és túlzás nélkül a közel 30 éves esemény jövője a tét. A jegyárakkal gyakorlatilag mindenki támogatását kérik, de a nagylelkűséget igyekszenek is meghálálni: két VinAgora érmes borkóstolóval, és a jövő évi, 30. Budapest Borfesztiválra szóló ajándék napijeggyel.

Borok & Pezsgők 

A méretbeli korlátok ugyan kihívást jelentettek a szervezők számára, de így is egy változatos, izgalmas kínálatot sikerült összehozni, az elismert minőség elvét követve. Mivel még fél lábbal a nyárban leszünk, fókuszáljunk a buborékokra: A minőségi olasz Proseccok, valamint Moët&Chandon és Dom Perignon Champagne-ok mellett kapható lesz több hazai tradicionális pezsgő is, mindenekelőtt Baranyai Péter (Garamvári Szőlőbirtok), a VinAgora Nemzetközi Borverseny legeredményesebb fiatal borászának díjnyertes tételei, illetve Koch Csaba, az Év Bortermelője díj legutóbbi győztesének gyönyörű Chardonnay Brut pezsgője is.

Étkek

Lássuk végül a pezsgők és borok méltó kíséretét! Az XXL Catering két vendéget és séfjeiket hozza magával: a balatonfüredi Sparhelt Bistro és a csopaki Szomszéd Kertje igazi kerti parti hangulatot és gourmet élményeket ígérnek Budapest Borfesztivál Limited látogatóinak. A minőségi élelmiszerek egyik legnagyobb hazai szakértője, a SZEGA Market legjobb prémium sajtjaival és érlelt sonkáival, valamint ezekből készült finomságokkal kényezteti a nagyérdeműt. Az édesszájúakat pedig a Bolka Bonbon várja fagylalt desszertekkel, borra hangolt jégkrém falatkákkal, gyümölcsvariációkkal, de a kísérletező kedvűek kóstolhatnak fagylaltot pezsgővel, zöldségtextúrákkal, sajttal, vagy éppen zöldfűszerekkel is.

A hétfői Happy Hours beszélgetés már visszahallgatható ITT:

További információ: aborfesztival.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió