Budapest egyik új, színvonalas kulturális helyszíne, a Kristály Színtér ősszel is remek programokat kínál!

Written by on 2022. 09. 08

A Kristály Színtér májusban nyitott meg a Margitszigeten. Az évek óta üresen álló, egykor szikvíz üzemként használt épület teljes megújulás után most már kulturális események helyszíneként működik tovább.

Folytatódnak a Péntek esti Láááz táncos estjei. Pénteken a Markó Studió táncosai forró latin ritmusokkal, pörgős zenékkel készülnek,  és  mindenkit megpörgetnek a vérpezsdítő dallamokra. Egy hét múlva afrikai ritmusokkal és szintén ingyenes tánctanítással várják az érdeklődőket, majd a következő pénteken minden csak a swingről szól majd. A  Pepita tánctanárai segítenek a lépéseket elsajátítani, hogy aztán a Valami Swing zenekar koncertjén már önállóan rázhassa mindneki!

 

De nem csak tánc lesz: jövő vasárnap Szirtes Edina Mókus ad koncertet. A Csillagom című est teljes átlényegülést ígér. A  muzsikusok által életre keltett világ zenei műfaja talán nem is lényeges. Ami fontos, az az  öröm, az izgalom, a kíváncsiság és a határtalan  szabadság…

 

Október második szombatján pedig jön az Őszi reflexiók, a Gypsy Soloist kamarakoncertje. A négy éve alakult zenekar azt a kulturális kincseket szeretné megőrizni és ápolni, amelyek kezdenek eltűnni a koncertzenei életből, vagy soha nem is lehettek részei annak. Mivel a zenekar diplomás, roma származású fiatalokból áll, ez egy széles rétegű komolyzenei repertoárt jelent, melyben egyszerre vannak jelen a barokk kor és a jelenkor művei is.

 

Happy Hours vendége: Benkő Nóra, a Krsitály Színtér ügyvezető igazgatója

Adásban: 2022.09.08.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió