Budapest legújabb gasztroshowja vasárnap délelőtt indul a 90.9 Jazzy-n

Written by on 2021. 12. 04

Ami egy konyhában megtörténhet, nálunk meg is történik! Gasztro szerelem – első hallásra: mert egy jó ételnek zenéje van.

Hogy egy férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út? Ezt már legalább tízezer éve tudjuk. De mi van a hölgyekkel? Erre is jön a válasz! Indul Budapest legújabb rádiós gasztroshowja jó ízekre és ízlésre hangolva a vasárnap délelőttökön, konyhakészen.

A Gasztro szerelem – első hallásra műsorvezető párosát Szerémi Nóra (gasztronómiáért rajongó rádiós műsorvezető) és Czigléczky Tibor (gasztronómiai szakember, rendezvényszervező) alkotják. A műsorindító első adásban a pároshoz vendégként csatlakozik Bereznay Tamás séf is, aki több magyar és angol nyelvű szakácskönyv írója, saját tévéműsorában pedig Gordon Ramsay „magyar hangjaként” próbált kissé elmaradott éttermeket felhúzni. Volt séf a különböző kisebb és nagyobb éttermekben, főzött rendezvényeken és követségi vacsorákon.

Forrás: Bereznay Tamás Facebook (Körmendi Imre képe)

Egy jó éttermi élmény olyan, mint egy jó koncert”

– mondja a séf, akivel a tésztákat állítjuk fókuszba. Már néhány nagyon egyszerű hozzávalóból is lehet mindenkinek tetsző tésztaételt készíteni, de még finomabbak lesznek, ha egy kicsit csavarunk az ismerős recepteken.

A fagyos decemberi napot a két legkedveltebb téli itallal, a forralt borral és a punccsal melegítjük fel. A szegfűszeggel és fahéjjal ízesített vörösbor illata pedig segít ráhangolódni a hideg évszakra és mindenkit karácsonyi hangulatba hoz. Érkezünk a hét receptjével is, ne maradjatok le Budapest legújabb rádiós gasztroshowjának első részéről!

Kezdés: vasárnap, 10:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezetők: Szerémi Nóra & Czigléczky Tibor

A műsor már visszahallgatható ITT, a műsor receptje pedig lejjebb olvasható!

A műsor receptje:

Kardamomos libamáj

A májat egy éjszakára beáztatom tokaji aszúba, amibe beleteszek egy kis megpirított kardamomot, másnap kierezem a májat, kisebb darabokra szedem és a kardamommal egyűt 150 fokos sütőbe teszem kb. tíz percre. Formába rakom, néha áttöröm szőrszitán, ha úgy van kedvem, de nagyobb darabokat is hagyok, lesúlyozom, és kifagyasztom.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió