Budapesten adja legelső koncertjét a Domergue-Dés Quartet

Written by on 2022. 03. 10

A CEU épületében, az Október 6. utcában lehetünk részesei ennek a különleges estének pénteken. Manu Domergue francia énekes, mellofon játékos és történetmesélő, Dés András magyar, de jelenleg Bécsben élő ütőhangszeres.

Közös történetük egy lengyelországi fesztiválon indult, ahol a sors játékának és a fesztivál korlátozott anyagi kereteinek köszönhetően ismeretlenül szobatársak lettek néhány napra. Szerencsére hamar kiderült, hogy a közös szobán kívül sok minden más is összeköti a két jazz-zenészt!

A játékosság, a szabadságvágy és a vállalkozószellem mindkettőjük habitusára jellemző, zenéjükben és színpadi jelenlétükben is tetten érhető. Koncertjeik a jazz hagyományaira épített valódi kalandok, ahol a hangok és hangulatok segítségével izgalmas utat járnak be zenésztársaik és a közönség közreműködésével.

A mostani fellépésük lesz mégis az első, ahol hagyományos koncert formájában, zenekarral együtt fognak zenélni. A koncerten a fiatal magyar jazz-generáció két kiemelkedő tagja, a zongorista Oláh Krisztián és a nagybőgős Gyányi Marcell lesznek zenésztársaik. Manu egyik legfőbb inspirációja a nemrég elhunyt magyar énekes-óriás, Winand Gábor volt, emiatt külön megtiszteltetés számára Budapesten énekelni.

A csütörtök délutáni Happy Hours vendége Dés András, aki a koncert részleteivel érkezik!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter

További infó: kultura.hu

Nyitókép fotók: David Sax/Aline Castejon


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió