Chaplintől Pókemberig – Filmanatómia könyvben és az Art+ Cinemában csütörtökön

Written by on 2022. 09. 13

Megjelent  a Filmanatómia-sorozat nyolcadik kötete. A Chaplintől Pókemberig – Filmműfajok társadalomtörténete olyan népszerű műfajokat tárgyal, mint a vígjáték, a sci-fi, a fantasy, az akciófilm, a katasztrófafilm, a kalandfilm, a háborús film, és a képregényfilm.

 

A filmvetítésekkel egybekötött rendhagyó könyvbemutatóra a szerző jelenlétében és közreműködésével, csütörtökön 17 órai kezdettel kerül sor az Art+ Cinemában.

Jelen kötet a filmműfajok társadalomtörténeti áttekintésével foglalkozik. Valamennyi műfajnak több évtizedes történetisége van, nagyszámú filmpéldával a múltból és jelenből egyaránt. A kötet átfogó képet kíván nyújtani a tárgyalt műfajok társadalomtörténetéről a kezdetektől napjainkig.

A Filmanatómia-sorozat elsődleges célja, hogy olvasmányos, laikusok számára is élvezhető műfajelemző és filmtörténeti kalauzként szolgáljon a tömegfilmek rengetegében, miközben szakmai, tudományos mélysége révén oktatási segédanyagként is forgatható legyen a közép- és felsőfokú oktatás filmes képzéseiben.

A kötet szerzője, Dr. Kárpáti György, habilitált egyetemi oktató, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem adjunktusa, a Filmanatómia sorozat szerkesztője, több filmes kötet szerzője, szerkesztője.

 

 

A Happy Hours vendége:  Dr. Kárpáti György egyetemi oktató, filmkritikus,  a Filmanatómia sorozat szerzője, szerkesztője

Adásban: 2022.09.13.

Műsorvezető: Jazzkovács László

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió