Chatelési módszerek arra, hogyan gyere össze valakivel

Written by on 2019. 12. 10

Amikor a párkapcsolat ‘izgalmas’ részéhez érkezünk, gyakran azt mondják, hogy rövid és egyszerű üzenetekkel nem jutunk sehová. Viszont, ha azt mutatjuk, hogy túlságosan lelkesek vagyunk, telerakjuk az üzeneteket emojikkal, akkor pedig túlságosan közönségesnek tűnhetünk. Nos, azoknak, akik ragaszkodnak a GIF-ekhez, a szmájlikhoz és a különböző ábrákhoz, van egy jó hírünk – lehet, hogy az emojik használata a kulcs a sikerhez.

Legalábbis ezt állítja az ‘AN Gesselman, VP Ta & JR Garcia’ nemrégiben készült tanulmánya. A kutatás szerint az vezet sikerhez, ha a szavakat minimalizáljuk, az emotikonokat pedig maximalizáljuk.

A mai randizóknak igazodniuk kell a modern trendekhez, amik szerint az egymással való kommunikáció, egymás megismerése már inkább interneten történik – különböző közösségi médiai platformokon. Ez fényévnyi távolságra van attól, ahogy az előző generációk udvaroltak egymásnak. “Nekik megvolt a lehetőségük arra, hogy megfigyeljék egymás testbeszédét és hangját, érintéssel kapcsolatot teremtsenek, lássák egymást hogyan viselkednek másokkal, stb.”

A tanulmány szerint az új trend miatt a vágyaink közlése érdekében “gyorsabban kell fejlődnünk, önmagunk kifejezésének egy rövidebb útját kell megtalálnunk” és erre az emojik használata tökéletes eszköz lehet.

Az egymásnak való üzenetküldés nem teljesen fejezi ki azt a hangot, amit mi közvetíteni akarunk. Az emotikonok nem ütköznek ebbe az akadályba, hiszen érzések kinyilvánítására használatosak, és arra, hogy enyhítsenek egy kínos szituáción, vagy a vicceseket még viccesebbé tegyék. És mivel a emojikat az egész világon használják, jelentésüket mindenkinek ugyanúgy kellene értelmeznie.

‘Gesselman at al.’ a teória alátámasztásához – miszerint emojik és emotikonok használata sikeresebb intim kapcsolathoz vezet – faji, nemi is és szexuális különbözőségektől függetlenül 18-94 éves amerikaiakat vizsgált. Bár a résztvevők nagy része úgy vallott, hogy ritkán használnak emotikonokat, amikor párkapcsolatról van szó, az összesített eredmény azt mutatta, hogy 30% rendszeresen használ.

A tanulmány szerint az emberek arra használják az emojikat, hogy könnyebben ki tudják fejezni önmagukat és hogy az üzeneteknek több személyességet tudjanak adni. De a legizgalmasabb felfedezés az volt, hogy az emoji használat szoros összeköttetésben áll az első randikkal, illetve a gyakran történő szexuális tevékenységekkel. Azok a résztvevők, akik sokat használtak emojikat, amikor egy potenciális randipartnert környékeztek meg az első találkozás előtt, nagyobb valószínűséggel jártak sikerrel a randin, és könnyebben kezdeményeztek szexuális kapcsolatot az illetővel.

A tanulság egyértelmű. Ha neked mostanában nem annyira jöttek össze a dolgok, ha éppen küszködsz azzal, hogy összehozz egy randit, vagy a párkapcsolat, amiben benne vagy nem tud előre lépni, csak nyisd meg az emoji tárat, és jó idők fognak bekövetkezni (remélhetőleg).

Források: 1 2 3 4 5


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió