Cinema Mystica

Written by on 2022. 05. 16

A Cinema Mystica Magyarország első immerzív, digital art kiállítása. Az új médiumokat felvonultató kiállítás egy érzékszervi utazás, mely 16 egyedi installáción vezet végig a város legújabb kulturális helyszínén, a margitszigeti Kristály Színtérben. A kiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivál kiemelt programja.

A Cinema Mystica alkotói újragondolták a művészet és a technológia kapcsolatát, létrehozva egy páratlan audiovizuális élményt, mely egyedülálló a hazai művészeti palettán. Digitális alkotások, vetített terek, 3D nyomtatott szobrok, interaktív élmények és rövidfilmek várjak a látogatókat.

A kiállítóterek átalakulnak misztikus világokká, ahol elmosódnak a határok a valóság és a vízió között, ahol a néző részesévé válik az alkotásnak, es létrejön a varázslat.

A műveket a Global Illumination alkotóműhely művészei hozták létre. Ez tulajdonképpen egy szabadúszókból álló kreatív műhely, ahol hasonló érdeklődésű, mégis különböző világlátású művészek energiái adódnak össze. Az installációk fő témái a lélek ébredése, az új tudatosság, valamint az ember és az univerzum egymásra hatása.

Kezdés: 16:00

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László


Continue reading

90.9 Jazzy

Jazzy Rádió