Csaknem száz programmal várja a diákokat a Semmelweis Egyetem online nyílt napja csütörtökön

Written by on 2022. 01. 25

Miért különleges világszerte is a Semmelweis, mit csinál például a podiáter, miért egyedülálló a konduktorképzés, hogyan készülnek a gyógyszerek, milyen eszközökön tanulnak fogat tömni a hallgatók? Ezekre és még rengeteg más kérdésre is választ kaphatnak az érdeklődők. Regisztrálni még lehet az egyetem honlapján keresztül.

Idén a Semmelweis Egyetem képzései iránt érdeklődő diákok az Educatio kiállításon is találkozhattak az intézmény rekordnagyságú, interaktív standjával. Akinek maradt megválaszolatlan kérdése vagy nem tudott részt venni személyesen a kiállításon, még mindig van lehetősége, hogy első kézből kapjon információt az őt érdeklő karok képzéseiről. A Semmelweis Online Nyílt Napon ugyanis csaknem száz előadással várja a diákokat hazánk egyetlen szakegyeteme, ahol hat karon négy nyelven (magyar, angol, német, olasz) folynak orvos- és egészségtudományi képzések.

A továbbtanulás előtt álló fiatalok a nekik szóló felületen nemcsak a nyílt nap részletes programját találják meg, hanem minden kar felvételi tájékoztatóját is, így egyebek mellett a képzésekről, a felvételi eljárásról, a jelentkezés menetéről, a pontszámításról, és még az ösztöndíjrendszerről is tájékozódhatnak.

Jelenleg több mint 12 ezer hallgató tanul a Semmelweis Egyetemen, közülük mintegy négyezren 5 kontinens 97 országából érkeztek. A Semmelweisen szerzett tudás és szakképzés értékét mutatja, hogy a frissen végzettek röviddel a diploma kézhezvételét követően munkába is állhatnak, illetve ez az intézmény adja a Magyarországon dolgozó fogorvosok 70, a gyógyszerészek 50, az orvosok 42, valamint a szakdolgozók 27 százalékát.

A Happy Hours kedd délutáni vendége Tripolszky Bálint, a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzat elnöke!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter

További infó, kép: semmelweis.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió