Családi ökorendezvény a Füvészkertben

Written by on 2021. 08. 23

Mi az az Örömtréning vagy a Nyelvdaráló? Kiderül az Öko Zsibongóban! Az interaktív rendezvény a szülőket és a gyerekeket is szórakoztató formában neveli környezet- és egészségtudatosságra, a magyar vidék ízeinek szeretetére.

Az izgalmas vagy épp pihentető programok mellett biotermékekkel, jó tanácsokkal és számtalan élménnyel várják a látogatókat a Füvészkertben vasárnap.

Az interaktív rendezvény a tervek szerint minden hónap harmadik vasárnapján kap helyet a Füvészkertben, a város közepén, ahol a családok zöld környezetben tehetnek élménytúrát. A részvétel díjtalan, de a regisztráció kötelező: a szervezők elsősorban olyanokat várnak, akik elkötelezettek a bio- és környezettudatos életmód iránt, vagy legalábbis már elindultak az oda vezető úton.

A túrán, ahol mindenki külön útlevelet kap, olyan állomásokat járhatunk végig, mint az Állatsimogató, az Ökoiskola, a zöldségfelismerés, de találkozhatunk újrahasznosított kézműves termékekkel és bekukkanthatunk a méhészek világába is. Aki szeretné, akár azt is megtanulhatja, hogyan készíthet házi szappant vagy mosószert.

Eközben a szülők sem unatkoznak: az Anyatuning például a leterhelt anyukáknak nyújt kikapcsolódást lazító masszázzsal, ingyenes kézápolással és alkoholmentes gyümölcskoktéllal. Az Apamegőrzőben egy borásszal is találkozhatunk, de a Mesterápia című könyv szintén apuka szerzőjével is lehet beszélgetni.

Az első Öko Zsibongót vasárnap 9 és 17 óra között tartják a Füvészkertben. A Happy Hours mai vendége Kovács Magdi, programgazda!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: okozsibongo.hu

 

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió