Csúcsalkotók aukciója: elindult a verseny az Év műtárgya címért

Written by on 2022. 04. 28

Elindult a Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 online aukció, melyen április 1-je és 30-a között több, mint 100 hazai képzőművész egy-egy alkotására lehet licitálni.

Az artotek.hu oldalon zajló aukció egyedülálló a hazai műtárgypiacon, a magyar alkotóművészet színe-javát képviselő alkotások ugyanis nem pusztán vásárlói licit tárgyát képezik, de egymással is rivalizálnak: az elkelt tételek közül a vásárlók és a Fine Art Hungary szakértői testületének szavazatai alapján dől el, hogy mely alkotás nyeri el „Az év műtárgya 2022” címet.

Az értéktartás és értéknövelés lehetőségei az értékvesztés világában – ezzel a mottóval indult április 1-én a Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 online aukció. Az artotek.hu portálon zajló árverésen csúcsalkotók csúcsalkotásai, több mint 100 kortárs magyar műtárgy, festmények, fotók, grafikák, szobrok, plasztikák és NFT-animációk kerülnek kalapács alá.

Az aukciós kínálat gerincét a tavaly létrejött Fine Art Hungary Top 100 művészkör adja, így az alkotások átfogó, sokszínű keresztmetszetet mutatnak napjaink magyar alkotóművészetéről. Az idei év vendégművészei Olga Kondratska ukrán és Irina Drozd orosz festőművész.

Az online aukció a törökbálinti Gallery MAX-ben tartott ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, amely egyben az aukció kiállítástereként is funkcionál, így az érdeklődők április 30-ig a törökbálinti Max City Bevásárlóközpontban nézhetik meg a művekből készült  kiállítást.

A csütörtök délutáni Happy Hours vendége Dr Kriza Zsigmond, a Fine Art Hungary – Az év műtárgya online aukció projektvezetője!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Kép, további infó: artotek.hu


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió