Csütörtökön indul az Art and Antique!

Written by on 2022. 02. 28

Maurer Dóra, Moholy-Nagy László, Rippl-Rónai József munkái is megvásárolhatók az év első művészeti vásárán.

Több mint 30 kortárs és klasszikus galéria, aukciósház és műtárgykereskedő kiállító várja az érdeklődőket csütörtöktől az Art and Antique művészeti vásáron. Az immár negyedik alkalommal megrendezett seregszemle új helyszínen, a budapesti Bálnában várja a művészetek szerelmeseit.

A bútorokon, a képeken keresztül az ékszerekig szinte minden műtárgytípust megtalálhatunk majd, miközben több alkalommal Antalffy Péter művészettörténész tart tárlatvezetéseket magyar és angol nyelven.

A kiállítás története 1994-re nyúlik vissza, amikor Antik Enteriőr néven évente a Néprajzi Múzeum, majd 1996-tól a Műcsarnok épülete adott otthont a rendezvénynek. 2019 óta Art and Antique néven már kortárs műtárgyakat és régiségeket vonultat fel a művészeti vásár, ahol a legnevesebb magyar galériák és műkereskedők mutatják be különleges, erre az alkalomra összegyűjtött műtárgyaikat.

A vásár különlegessége egy jótékonysági online aukció, amelynek tárgyait a kiállító galériák ajánlották fel: az Axioart felületén a vásár végéig lehet licitálni az árverésre, a befolyt összeget pedig az autizmussal élők támogatását célul kitűző Autistic Art Alapítvány számára ajánlják fel az autista lakóotthonok működésének támogatására!

Ebben az évben a látogatók között ráadásul egy egymillió forint értékű brilliáns nyakéket és fülbevalót is kisorsolnak. Aki belépőjegyet vásárol a kiállítás négy napja során, a belépőjegyével vehet részt a közjegyző által hitelesített sorsoláson.

A hétfő délutáni Happy Hours vendége Tausz Ádám, az Art and Antique kiállítás főszervezője!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Mogyorósi Péter


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió