Csütörtökön kezdődik a Waldorfeszt Zebegényben

Written by on 2022. 06. 21

A Waldorfeszt egy kb. ezerfős kis fesztivál a Dunakanyarban, amelynek varázslatos és békés hangulatát a fesztiválozók a fellépőkkel, önkéntesekkel és a szervezőkkel együtt hozzák létre, immáron hat éve. 

Az idei fesztiválon lép fel először külföldi zenekar, két világhírű csapat érkezik a világzenei szcénából: szombaton a Barcelona Gipsy balKan Orchestra játszik, vasárnap pedig a Newen Afrobeat adja első magyarországi koncertjét és perdít táncra mindenkit.

Az idei fellépők között olyan nevek találhatók meg, mint Дeva, a Csaknekedkislány, a Kollár-Klemencz László Kamarazenekar, Zuboly, Korai Electric vagy a Freakin’ Disco.

A Waldorfeszt egy alulról szerveződő fesztivál, a legtöbben szabadidejükben, önkéntesen hívják életre a rendezvényt, amely mindenki számára nyitott. A szervezők célja egy olyan kulturális tér teremtése, ahol bemutatkozhatnak fiatal művészek, civil szervezetek, ahol eszmét cserélhet bárki, mindezt szabadon, nyugodtan, egy békés környezetben. A fesztivál programjának magját civil, kézműves, zenei, irodalmi, színházi és egyéb művészeti közösségek alkotják. A Waldorfeszt arra törekszik, hogy segítsen, ismeretet terjesszen, kapcsolódjon a természethez, és védje a környezetet a szórakozás, táncolás megélése mellett.

A szervezői csapat magja a Waldorf óvoda óta, vagyis már 25 éve ismeri egymást, és ez a mag hozta létre az első Waldorfesztet 2010-ben.

A fesztiválszervezők igyekeznek megfogalmazni mindazt, amit ma “waldorfosságnak” hívnak, célkitűzésük, hogy a Waldorfban kapott értékeket beépítsék a gyakorlatba.  Művészek és művészetek, alkotók és alkotni vágyók találkozási pontja a fesztivál – hisznek abban, hogy sokféle gondolkodásmód és értékteremtés együttese teszi jól működő rendszerré a világot, és ebben igyekeznek példát is mutatni.

 

A Happy Hours vendége: Varga Balázs, a Waldorfeszt főszervezője

Adásban: 2022. 06.21. 16:00

Műsorvezető: Jazzkovács László

 

 

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió