Csütörtökön Ripoff Raskolnikov és Sárközi Dina játszik a Várkert Bazárban

Written by on 2022. 07. 20

Az nemrég indult Ybl Pop sorozat célja, hogy izgalmas, a nagyközönség számára ritkán hallható könnyűzenei produkciókat hozzon a Várkert falai közé. A koncerteket a  Szárazárok színpadon hallgathatjuk meg.

 

Ripoff Raskolnikov, osztrák énekes-dalszerző, gitáros 18 évesen nekivágott a világnak, utcazenészként járta az európai országokat. Eleinte az európai népzenék foglalkoztatták, később egyre nagyobb szerepet kapott az életében az amerikai folklórban gyökerező̋ dalszerzői attitűd, ami Bob Dylan, Tom Waits vagy a Rolling Stones zenéjét is meghatározta. Ikonikus színpadi megjelenését 1987 novemberében láthatta először a magyar közönség, azóta pedig már számtalan koncertet adott nálunk, sőt, ma már Magyarország az egyik otthona.

Ripoff egyedi hangvételben szól szerelemről, szenvedélyről, veszteségről, a mindennapok nehézségeiről, de szól a szépre való törekvésről az élet minél teljesebb megéléséről is. A Ripoff Raskolnikov Band ma ez egyik legkiválóbb produkció a hazai palettán, a tagok valamennyien a műfaj élmezőnyébe tartozó veteránok.

Az esten fellép még Sárközi Dina is saját zenekarával. Dinát a 60-as 70-es évek egy szál gitáros előadói inspirálták tizenéves korában, hogy maga is a műfaj képviselője legyen. Idén végzett, a Bartók Béla Konzervatórium Jazz-ének tanszakán és elnyerte az “Év Fiatal Jazz Zenésze” verseny szakmai zsűri díját. A formáció tagjai között van billentyűknél Golarits Márton “Géem” énekes-dalszerző, gitáron Horváth Botond “Bócó” és basszusgitáron Ambrus Andris, a Zaekar két tagja és nem utolsó sorban Horváth Máté a Pomels (Pomela Sextett) dobosa.

 

A Happy Hours vendége:  Ripoff Raskolnikov 

Adásban: 2022. 07.20. 16:00

Műsorvezető: Jazzkovács László

 

 

 

 


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió