Csütörtöktől vasárnapig rendezik a 30. Budapest Borfesztivált!

Written by on 2021. 09. 20

A Budavári Palotában a legfinomabb borok kóstolgatása mellett remek zenéket is hallgathatunk, a két színpadon minden nap változatos zenei stílusok képviselői lépnek fel.

1991-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt Magyarország ikonikus borfesztiválja a Vörösmarty téren, az akkor még csak néhány száz kíváncsiskodó fővárosi előtt. Kezdetben szerények voltak a körülmények, félénken mosolyogtak egymásra a néhány standban helyüket kereső borászok és az újjászülető borkultúrát épp csak felfedezni kezdő borfogyasztó közönségük. Ahogy az évek teltek, egyre erősödött az igény a minőség és a tudás iránt: elkezdtünk figyelni rá, hogyan fogjuk a borospoharat; mikor, melyik bort, milyen étellel, milyen hőmérsékleten bontunk; és hogyan ejtjük helyesen azokat a fránya francia kifejezéseket. Számtalan élményből raktuk össze, mit is jelent a borkultúra.

Nagyszerű művészek, előadók készülnek az idei Borfesztiválra, hogy két színpadon szórakoztassák a nagyérdeműt. Minden nap más- más zenei stílus mutatkozik be, felejthetetlen élménnyé varázsolva az idei Borfesztivált. Idén a Magyar Jazz Napja is a Borfesztivál keretei között kerül megrendezésre, szombaton. A Magyar Jazz Napja célja, hogy mind szélesebb nagyközönség előtt segítsék színpadra a jazzművészeti produkciókat, felhívják a figyelmet a jazz értékeire, és a hazai előadók, zeneszerzők jelentős művészeti tevékenységére.

A fellépők között ott lesz az Ocsovay Damján trio, a Demeter / Zsoldos Quintet, és Borbély Mihály zenekara, a Borbély Balkán Jazz Project is. A Modern Art Orchestra, egy különleges, Tribute to Chick Corea című műsorral jön és a legendás Return to forever albumot játsszák el big band átiratban. A nap zárásaként pedig a Balázs Elemér Group koncertezik.

A Happy Hours mai vendége Zsoldos Béla, a Magyar Jazz Szövetség alapító tagja, alelnöke!

Kezdés: 16:30

Hely: 90.9 Jazzy

Műsorvezető: Jazzkovács László

Részletek: aborfesztival.hu ; jazzszovetseg.hu

A beszélgetés már visszahallgatható ITT:


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió